Månedens sten.
 

Januar

Granat

Historien om granat kan dateres 5000 år tilbage til Bronze- alderen. Ifølge biblen var det en rød granat, der ledte Noah til bjerget og arken, inden voldsom storm og regn oversvømmede jorden.
Fine granater er klare uden fejl med en fyldig medium/mørk farve. Granat kendes bedst som værende rød men findes i flere farver bl.a. orange, grøn, gul og brun. Den dyreste og mest sjældne farve er grøn. Granat findes over hele verden. Betydningsfulde steder er Afrika, Sri Lanka, Thailand, Brasilien, Indien og USA.

Juli

Rubin

Rubin, undertiden kaldet ædelstenenes konge, blev fundet på Sri Lanka ca. 500 år f.Kr. Den blodrøde rubin findes flere steder i verden, hvoraf det mest kendte sted er Myanmar. Her i den smalle Mogok dal findes verdens absolut fineste rubiner. En stor perfekt rubin er så sjælden, at den undertiden sælges til langt højere priser end diamanter i tilsvarende størrelse. Har man først kastet blikket på en rubin af denne kvalitet, forstår man hvorfor. Rubin er dertil meget hård og derfor velegnet til smykker.

Februar

Amatyst

Er en lilla kvartskrystal, den lilla farve skyldes jern, mangan og titan.Den virker ind på det tredje øje og kronecentret. Det er en kraft/vilje sten der giver os styrke til at se og gennemføre det vi ønsker. Det er en meget stærk sten der i det gamle Grækenland blev brugt mod drukkenskab og trolddom.Den virker beroligende og afstressende og hæver os op mod den spirituelle eller guddommelige verden, og den bruges da også meget indenfor den katolske kirke.

Karnenol

Karneol er en herlig orange sten som består af kalcedon, den kaldes også Sard.

Den går ind og påvirker ubalancer i haracentret, og dermed vores forplantningsorganer og seksualitet. Den kan afhjælpe menstruationssmerter eller andre smerter i underlivet. Haracentret står også for kreativitet og livsglæde, så hvis du mangler inspiration i dit skabende arbejde er den også god at anvende. Sid med den eller lig den på haracentret og lad dens blide ro forplante sig til dig.

Zirkon

Selv med diamanten kan den klare zirkon hamle op, når det gælder glans og spil. Derfor er den også særlig godt egnet som lykkesten for dem, der er født i den blege, lysfattige februar. Den findes i talrige farver.

August

Peridot

Det var egypterne, der gennemførte de første udgravninger af peridot omkring 1500 f .Kr. Stedet kendes i dag som St. Johns, røde havet. Udgravningerne skete om natten, her var det nemmere at spotte de glimtende ædelsten. Peridot dannes som krystaller i hulrum i langsomt størknet lava. Farven er grøn men svinger mellem gulgrøn og olivengrøn. Der findes enkelte smykker med peridot, som ikke er udgravet på jorden - men stammer fra rummet! Man har nemlig fundet disse eksotiske ædelsten i meteorer, der har ramt jorden.

Marts

Aquamarin

I mange århundreder mente folk på havet, at de med en akvamarin som amulet kunne beherske havet og overkomme selv de værste storme. Akvamarin har altid været forbundet med vand og hav, deraf navnet.Krystallerne af akvamarin er som regel meget klare og helt fri for urenheder. Med en god slibning bliver akvamarin meget glansfuld.
Hovedparten af akvamarin kommer fra afrikanske lande som Nigeria og Madagaskar, men også andre lande som især Brasilien og Pakistan har stor betydning.

Jade

Grøn Jade indeholder kalcium-magnesium silikat. - Grøn Jade går ind og påvirker hjertecentret. Den forbindes med venskab, kærlighed, ægteskab og andre sociale forbindelser mellem mennesker. Det er en sten der udsender meget blide og kærlige vibrationer og den åbner vore hjerter så vi kan være blide og kærlige i vores omgang med andre mennesker.

Den kan bruges mod stress og til at styrke immunforsvaret.

Jaspis

En uigennemsigtig rød stenart der indeholder jernoxyd, med forskellige aftegninger i gult, grønt, brunt eller rødt.Den går især ind og styrker vores rodcenter, den kan påvirke kundalinikraften og få det til at risle op ad ryggen. Den giver en god jordforbindelse men rækker altså også opad mod den spirituelle verden.Den virker især ind på underlivsorganerne og kan afhjælpe blærelidelser eller formindske stærke blødninger samt hjælpe ved fordøjelsesproblemer eller seksuelle ubalancer.

September

Safir

Den røde rubin og den blå safir hører til de hårdeste stene man har. Safiren symboliserer sandhed og bestandighed, og efter overleveringer skal de ti bud være nedskrevet på en safir. - de tre streger, der danner stjernen i en stjernesafir, reprænsenterer tro, håb og kærlighed.

April

Diamant

 

Den reneste og ædleste af alle stene er retfærdighedens vogter. Den afslører ukyskhed og anden træskhed og beskytter sin bærer mod fare. April-børn gøær den ubetvingelig.

Koral

Skelettet af det lille koraldyr fiskes op af havet ved Italiens og Nordafrikas kyster og bliver hos guldsmeden bearbejdet til de kendte, populære smykker. - I det gamle Rom fik børnene koralkæder om halsen, så de var beskyttet mod farer. - I vore dage elsker de italienske kvinder særligt højt den koral-art, der er sart rosa. - Englehud kalder de den.

Bjergkrystal

Bjergkrystallen er en klar og gennemsigtig kvartssten, der består af siliciumoxyd. Den vokser ud af siliciumholdige vægge og hulrum, og er dannet som sekskantede prismer, der ender i en sekskantet pyramide. - Bjergkrystal påvirker alle centrene og dermed hele kroppen. De seks sider repræsenterer hver sit center og terminationen kronecentret. Den tilfører lys og fjerner negative vibrationer.- Det er en meget kraftigt healende sten som kan bruges til at trække sygdom og negative følelser ud med.

Oktober

Opal

Opal findes i et utal af variationer. Ædelstenen kan f.eks. være helt klar og orange eller uigennemsigtig med et fascinerende mønster. Karakteristisk for opal er det flotte farvespil i alle regnbuens farver, som skifter/forandres, når opalen vendes eller drejes. I dag kommer de fleste opaler fra Australien, Slovakiet og det amerikanske kontinent. Dannelsesprocessen er temmelig kompliceret, derfor er en opal altid unik - to ens findes ikke.

Maj

Smarag

Smaragd har gennem tiden været en af de mest eftertragtede ædelsten. De gamle egyptere gjorde sig ihærdige anstrengelser for at erhverve sig smaragder, og det siges, de opkøbte alle i verden. I middelalderen var smaragd meget populær som prydsten i bl.a. europæiske retssale, og i 1557 drog spanske skibe på togt til Sydamerika med et eneste formål for øje - at finde smaragd.
Fine smaragder på over 1 carat er sjældne. Ofte er krystallerne uklare, og næsten alle smaragder har synlige indeslutninger.
De fleste smaragder udgraves i Columbia, men også Afrika og Brasilien leverer deres del.

Turmalin

Turmalin findes i alle regnbuens farver, og udgraves både i Sydamerika, Afrika og flere andre steder. Krystallerne er tit uklare, så selvom der udgraves betydelige mængder, er fine rene krystaller med god farve ikke særligt almindelige. Turmalin kan være flerfarvede, de benævnes bi-, tri- eller partyfarvede. Ved Paraiba i Brasilien har turmalinerne en elektrisk grøn eller neonblå farve. Større Paraiba turmaliner sælges for svimlende summer, hvorimod de resterende ligger i et mere moderat prisleje.

Chrysopras

Stenen med det svære navn har været kendt og elsket for sin friske, æblegrønne farve i snart tusind år.- Den bringer Maj-børn lykke og beskytter mod ondskab.-Virker beroligende, og lærer dig at acceptere og forstå de livsopgaver du gennemlever. Hjælper med at træffe et valg. Fjerner underlegenhed såvel som overlegenhed. Bruges i forretningsøjemed til at indgyde mod og til fortrolighed.

November

Topas

Historien om topas går så langt tilbage i tiden som til det egyptiske imperium. Senere i Middelalderen blev ædelstenen utrolig populær og kendt for at besidde kræfter, som styrkede sindet.
Topas findes i flere farver. Rød og intens pink er de mest eftertragtede, derefter kommer de klare orange farver. Den blå topas har de seneste år haft voksende interesse, farven er klar og smuk, og prislejet er meget moderat. Topas udgraves hovedsageligt i Brasilien, men også i Pakistan og Rusland har man fundet nye depoter.

Juni

Perle

Perler betyder tårer, siger man!- men det er vist kun for dem, som ingen ejer. Muslinge-stenen med det vidunderlige mystiske skær er selve skønhedens symbol og har stor magt over mennesket. - I gamle dage var der knuste perler i de fleste salver og mediciner mod sygdomme i øjne, ører og lever.- Moderne mennesker kender en bedre anvendelse for de dejlige perler.

Rav

I mange tusinde år har mennesket kendt og brugt rav. Brugt det til mange ting, og behandlet det på mange måder. Det har betydet noget for mennesker, og næsten alle kender lidt til rav. Mange har et eller andet ravsmykke.- I gamle dages Skotland fik vordende brude en halskæde af rav, som skulle bevare pigen mod onde ånder og sætte hende i stand til at holde på sin tilkommende.

 

Månesten

Månesten er en halvgennemsigtig hvidlig sten med perlemorsskær, den består af silikat. - Det er en sten der især går ind på kvindens organer, så som underliv og bryster. Den har en beskyttende og tryghedsskabende virkning, som en mor der puster på et skrabet knæ når vi har slået os. Månestenen hjælper os med at frigøre os fra moderbindinger. Med det regnbueskinnende perlemorsskær er det en sten der også går ind og afbalancerer alle centrene og hjælper os med at udvikle os spirituelt. - God mod smerter i underlivet, klimakterieproblemer, hormonale problemer og barnløshed.

December

Turkis

Turkis er et mineral og består af et vandholdigt aluminiumfosfat med et indhold kobber. Den forekommer i blå-grønne nuancer. -Det er en meget stærkt virkende sten, der især er virksom overfor fysiske sygdomme. Den blågrønne farve gør at den især virker ind på hals- og hjertecentrene.

   

Lapis Lazuli

Den dybblå sten med sine guldstænk er som nattehimmelen. - Oversætter man det latinske lapis og det arabiske lazuli, kommer navet til at lyde "Den himmelske sten". - Ægypterne brugte lapis lazuli som amulet, til smykker og knust og mikset, som øjensalve.
       

 

Månedens sten